Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre.

Svenska Kryssarklubben

Vi finns i monter A03:10

Hitta oss på kartan

Svenska Kryssarklubben är för dig som vill få ut mer av ditt båtliv och för dig som älskar båt, hav och skärgård för segel eller motor.

Välkommen till vår monter A03:10 och ta del av vår verksamhet. Passa på att bli medlem till specialpris! Just nu 590 kr för ett och ett halvt års medlemskap!

Svenska Kryssarklubben bildades 1923 och är en allmännyttig ideell förening med ca 43 000 individuellt anslutna medlemmar.

Syftet med föreningen är att stärka hågen för turist och långfärder till sjöss. I modernt språkbruk så vill vi inspirera till ett aktivt båtliv, ökad gemenskap, och dela erfarenheter för ett säkrare båtliv. Därför erbjuder vi kurser, seglarläger, seglarskola och 24-timmars seglingar för såväl unga som vuxna.

Vill du göra en långresa i främmande vatten får du gemenskap och trygghet genom att delta i någon av våra eskaderseglingar. Om du hellre vill färdas på egen hand kan du få hjälp av klubbens över 50 utlandsombud.

Vi lägger ut bojar för trygg ankring runt kusterna och sätter upp enslinjer vid knepiga passager. Vi värnar om våra hav och sjöar och gör vårt bästa så att nästa generation också kan uppleva vad vi får uppleva. Vi är många och kunniga i båtlivsfrågor och får myndigheter och andra att lyssna till våra råd och vår syn på saker innan beslut och lagar tas.

Svenska Kryssarklubbens medlemmar har slagit sig samman i lokala kretsar och intresseområden som arrangerar bland annat kurser, eskadrar, studiebesök och föredrag. De flesta kretsar driver en uthamn.

Inom Svenska Kryssarklubben finns det 14 kretsar; Blekinge, Bottenhavet, Dacke, Eggegrund, Medelhavsseglarna, S:t Anna, Skellefteå, Stockholm, Sörmland, Uppsala, Vänern, Väster Mälaren, Västkusten och Öresund samt tio nämnder; 24-timmars, båttekniska, eskader, hamn- och farled, information- och marknadsföring, miljö, qvinna ombord, sxk-ungom, utbildning och utland.

Läs mer på: www.sxk.se

Följ oss gärna på: www.facebook.com/svenskakryssarklubben

www.instagram.com/svenskakryssarklubben

Kategorier

Svenska Kryssarklubben

Box 1189

131 27 Nacka strand

Tel: 08-448 28 80

Fax: 08-448 28 89

info@sxk.se

Mässerbjudande