Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre.

Coelan

Coelans polyuretanbaserad båtlacker är lämpliga för nästan alla underlag ovan vattenlinjen, vare sig det är trä, stål, aluminium eller glasfiber. Fördelarna är många, men framförallt är det de långa service intervallerna som är intressant. Upp till 8-10 år i det svenska klimatet mellan ommålningarna!

Andra fördelar är att lacken är helt UV-stabil, hög elasticitet (över 300%) och därmed spricköverbyggande, tålig mot kemikalier som lösningsmedel, bensin och rengöringsmedel samt att den är extremt slitstark mot nötning. Coelan torkar även snabbare än traditionell fernissa vilket gör det möjligt att, i rätt väder, lägga på upp till 3 lager lack på en dag.

På underlag av trä strykes en primer på i två lager innan man lackar ytan med 4-8 lager beroende på spädning. Primern finns i gult för träytor av ek, furu, teak och lärk samt i rött för mahogny.

Klarlacken finns som högblank eller matt. För underlag av stål, aluminium eller glasfiber så finns lacken i 7 olika kulörer.

Visst kostar Coelan några kronor mer än traditionell fernissa, men sett till de långa intervallerna mellan ommålningarna så har man nog på 8-10 år sparat en bra slant i förhållande mot att slipa och lacka om båten vart eller vartannat år. Dessutom får man ju väldigt mycket mer tid till att faktiskt åka båt, vilket är klart mycket roligare än att slipa och skrapa!