Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre.

AutoChart Live med tre lager

Skapa kartor i realtid med djupkurvor, vegetation och bottenhårdhet.

AutoChart Live är en teknik som presenterades 2014 och som gör det möjligt att skapa kartor med djupkurvor i realtid. Det inbyggda ekolodet loggar djupinformationen och på skärmen presenteras djupkurvor i spåret av båt ikonen. Tänk scenariot att ni kommer till en sjö för fösta gången och inte har något sjökort. Då är det bara att starta kartläggningen av sjön och låta AutocChart Live samla in och visa informationen direkt på skärmen. Du behöver inte logga data som skall efterbehandlas i dator eller skicka iväg den loggade informationen för att få den konverterad till ett sjökort. Allt skapas direkt i realtid på din skärm. Kartan kan justeras och anpassas direkt i enheten för att du skall få det utseende du önskar. Om det finns ett Navionics sjökort på området kan enheter med dubbla kortläsare visa kartorna som separata lager ovan varandra med justerbar transparens.

Humminbird nöjde sig dock inte med det utan de har skapat ytterligare verktyg som underlättar för sportfiskare. Senaste versionen av AutoChart Live ger dig möjlighet att skapa vegetations- och bottenhårdhetskartor i realtid. Lagren kan visas separat sida vid sida eller ovan varandra med justerbar transparens. Att hitta och söka var fisken står har aldrig varit lättare, ett mycket bra verktyg som gör det möjligt att planera sin fiskedag bättre.

Upp till 8 timmars inspelning kan lagras i enheten, vill man utöka lagringskapaciteten krävs ett AutoChart ZeroLine kort. De ger möjlighet till många års lagring av inspelningar och kartor. Det gör det även möjligt att dela med sig information till vänner och bekanta.

Nätverkskompatibla Humminbird enheter kan via Ethernet anslutas till Minn Kota i-Pilot Link motorer. Det skapar möjlighet att följa AutoChart Live djupkurvor automatiskt eller med ett justerbart avstånd från en djupkurva. Från och med 2017 ger det även möjlighet att följa bottenhårdhets - och vegetationsområden. Allt för att underlätta för fiskaren som slipper att lägga fokus på manövrering av båten.

Funktionen var tidigare unik på Humminbird ONIX och ION. Från och med 2017 är det standard på alla kombinerade ekolod och GPS kartplottrar i modellserierna HELIX 5G2, 7G2/G2N, 9, 10 och 12 samt ONIX, ION och SOLIX.

 

Utställare: Comstedt
Monter: C12:01, C12:11