Pressmeddelande

XYLO, ELVSTRÖM SAILS LANSERAR ETT HELT NYTT MATERIALET KONCEPT

Bakom XYLO står 70 års erfarenhet av segeltillverkning, där vi har förfinat vår beprövade teknik från våra EPEX-membransegel och kombinerat den med den senaste materialutvecklingen.

Resultatet är ett helt nytt materialkoncept med tunna fiberremsor lagda i flera lager och riktningar, laminerade till ett extremt starkt och stabilt material med ett ytterlager av ultratunn taft.


”Produktionen sker på vårt loft i Danmark där en helt ny produktionshall byggts. Det har tagit lång tid att ta fram detta material koncept och vi är övertygade om att det kommer att ge våra kunder en ny produkt med en prestanda som vi tidigare inte kunnat erbjuda. Med XYLO tar Elvström Sails tillsammans med sina kunder ett stort steg in i framtiden.” säger Niels Flohr Elvström Sails Sverige.

XYLO är inte bara ett segel; det är en innovation designad för att leverera överlägsen prestanda och seglingsupplevelse. XYLO är utformat med fokus på prestanda och uthållighet, vilket gör det extremt formstabilt. Det är det perfekta valet för seglare som letar efter segel med optimal prestanda som garanterat behåller formen. Med XYLO behöver du inte längre välja mellan hållbarhet och prestanda – du får det bästa av båda världar
Om Elvström Sails
Elvström Sails äger sina egna produktionsloft det ger stor kontroll på tillverkning, kvalité, leveranstider och garantier. Elvström Sails arbetar aktivt med produktutveckling som bygger på feedback från kunderna, samt nya hållbara material, exempelvis Cruisinglaminatet EKKO eXRP som är gjort på återvunna petflaskor.
Kontakt
Kontakt, info@elvstromsails-sverige.se, Tel: +46 73 060 84 96